Hjemmepresset juice smager godt og kan samtidig være et godt supplement til en sund kost. Er du endnu ikke kommet med på denne trend så læs med her, hvor vi ser på, hvordan du kan komme i gang.
Juice er langt mere end kartonerne med appelsin- eller æblejuice i supermarkedet, og hjemme i dit køkken kan du selv lave den lækreste juice af alverdens frugt og grønt. Her får du brug for en juicer, så hvis du har en sådan gemt væk inde bag i køkkenskabet er det på tide at få gravet den ud og komme i gang.
Typer af juicere
Har du ikke en juicer, tænker du måske på at gå ud og investere i en eller måske skrive det på din ønskeseddel, når jul eller fødselsdag nærmer sig. Det er ikke helt lige meget, hvilken juicer du vælger, og der er flere typer at vælge imellem.
Den mest almindelige form for juicemaskine er typen med centrifuge. En centrifuge kender du måske fra vaskekælderen, men de kan altså også bruges i en juicer. Maskinen fungerer ved først at rive frugten eller grøntsagerne på et rivejern nede i maskinen og dernæst slynge massen rundt. Ligesom i vaskekælderen, hvor vandet bliver slynget ud af tøjet, pressen juicen her ud af råvarerne ved at slynge dem rundt i meget høj fart.
Den anden type er en såkaldt slow juicer. Her anvendes hverken rivejern eller centrifuge, i stedet presses juicen ud af råvarerne ved simpelt hen at presse dem hårdt sammen. Processen er den samme som ved en gammeldags kværn til æbler, som du måske har set, når spejderne holder æblefest, hvor folk kan komme med deres æbler og få dem forvandlet til æblemost. I juiceren foregår det blot med elektrisk kraft, da det ellers ville være næsten umuligt at presse f.eks. en gulerod.
Der findes dog også manuelle slowjuicere. Disse anvendes ofte til f.eks. hvedegræs, som man presser saften ud af ved at føre græsset ned i en tragt og derpå dreje på en håndsving og på den måde køre græsset igennem maskinen.
Der er altså flere muligheder, man kan overveje, når man ønsker at investere i en juicer.